Cornelia

Dr. Maria-Cornelia Wermuth is hoofddocent aan de subfaculteit Toegepaste taalkunde van de KU Leuven Campus Antwerpen. Ze is geaffilieerd onderzoeker aan de KU Leuven (Faculteit Letteren) en hoofd van de onderzoekseenheid Vertaling en Technologie.


Ze doceert Duitse grammatica en terminologie en IT in de bachelor in toegepaste taalstudies en medische vertaling in de Master in de Vertaling.


Ze promoveerde in april 2005 aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (Nederland) op een doctoraat in de taal- en letterkunde. Het onderwerp van haar proefschrift ging over de vertaling van de ICD-9-CM-classificatie en de daarmee samenhangende problemen.


Haar belangrijkste aandachtsgebieden zijn gespecialiseerde (medische) vertalingen, terminologie, vertaalhulpmiddelen en terminologische computertoepassingen, toegepaste cognitieve lingu├»stiek (medische subtaal) en framesemantiek. Haar huidige onderzoek richt zich op medische ontologie├źn en hun relatie tot terminologische conceptsystemen. Ze is tevens lid van ISKO (International Society of Knowledge Organziation).